Kohtaaminen Annan Kanssa

Työryhmä:
Näyttelijä: Anna Kankila

Ensi-ilta:
2016, Recover Laboratoryn labyrintti, Viikinmäen jätevedenpuhdistamo, Helsinki

Näyttelijä Anna Kankilan surrealistinen hahmo kohtaa ohikulkijan lempeästi, mutta samalla haastaa ilkikurisuudellaan. Moneen taipuvaa hahmoa on tavattu jo vuodesta 2016 sekä Recover Laboratoryn omissa tuotannoissa että eri tapahtumissa. Hahmo emännöi, juontaa tilaisuuksia, kättelee, johdattaa, pesee käsiä ja lausuu runoja mukautuen millaiseen tilanteeseen ja tilaisuuteen vain.

Alla kuvaukset hahmon runonlausunta- ja käsienpesuperformansseista.

Käsienpesu:
Pesuvatia, saippuaa ja kynsiharjaa kanniskeleva hahmo tarkastelee tilannetta, suuri silmä korkealla päänsä yläpuolella keikkuen. Ylleen hän on vetäissyt käsipyyhkeistä kootun asun. Hahmo kysyy ohikulkijalta: “voinko mä pestä sun kädet?”. Performanssi sulattaa sydämet, puhdistaa mielen ja pehmentää kädet. Performanssiin voi yhdistää ääniviestien keräämisen (linkki), jolloin siitä tulee entistä intiimimpi ja henkilökohtaisempi. Performanssi sopii erinomaisesti esimerkiksi festivaaleille ja tapahtumiin.

Runonlausunta:
Surrealistinen hahmo kohtaa kulkijoita ja ajautuu heidän kanssaan polveileviin keskusteluihin. Hahmolla on laaja, rakkaudella kerätty runokokoelma. Hän valitsee siitä jokaiselle kohtaamalleen kulkijalle ja kuhunkin tilanteeseen sopivan runon ja lausuu tämän suoraan hänelle. Runot peilaavat ympäröiviä mantuja, elämän erikoisuutta ja vahvaa johonkin kuulumisen kaipuuta. Runonlausunta on ollut koskettava ja rakastettu kohtaaminen osallistujien parissa. 

.