Satamiljoonaa prosenttia

Tukijat:
Oskar Öflundin säätiö, Taiteen Edistämiskeskus, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Helsingin Kaupunki

Ensi-ilta:
12/2022 Stoa, Helsinki

Työryhmä:
Konsepti ja käsikirjoitus: Miradonna Sirkka, Sofi Häkkinen, Aleksi Kinnunen
Esiintyjät: Miradonna Sirkka, Aleksi Kinnunen, Sofi Häkkinen
Kuvataiteilija: Sofi Häkkinen
Äänisuunnittelu: Aleksi Kinnunen
Valot: Alina Pajula
Puvustus: Hanna Herva
Dramaturginen tuki: Jarkko Lehmus / Cirko, Emma Kunnas
Tuotanto: Recover Laboratory / Inna Huttunen, Karmen Hellenurm

Satamiljoonaa prosenttia on muusikon ja nykysirkustaiteilijan välinen kilpailu yleisön huomiosta. Kisaa tuomaroiva kuvataiteilija poimii esiintyjiltä ja katsojilta impulsseja kilpailua yllyttääkseen. Kisavälineinä toimivat muoviputket ja rummut.

Esitys on absurdi kuvaelma siitä miltä elämä tällä hetkellä tuntuu. Se kyseenalaistaa suorituskeskeistä somen ja tosi-teeveen kyllästämää elämäntyyliä ja tuo esiin tälle ajalle ominaisen yksilökeskeisyyden. Teos on inspiroitunut esilläolosta, kapitalismista, tykkäyksistä ja algoritmeista. Kaaoksen, levähdysten ja ärräpäiden seassa nähdään kiusaantuneisuutta, todellisuutta, kauneutta, vauhtia, tylsiä juttuja ja hirvittäviä tilanteita.

Satamiljoonaa prosenttia on itsenäinen jatkumo kesällä 2021 esitetylle paikkasidonnaiselle Yökävely-kävelyteokselle. Cirkolla esitetty Yökävely oli hypnoottinen teos huomion antamisesta kesäyössä ja samalla vastakohta Satamiljoonaa prosenttia -näyttämöesitykselle.

“Viihtymisen uskaltaa taata melkein kenelle vain. Muusikko Aleksi Kinnunen ja sirkustaiteilija Miradonna Sirkka laittavat Stoalle rakennetun blackbox-näyttämön remonttiin kilpaillessaan huomiosta, kuten nykymaailman informaatioteollisuudessa tapana tilanteesta riippumatta on.”

“Kaikkein ihastuttavinta kokonaisuudessa kuitenkin ovat umpikaoottisen yli-ilmaisun ja täydellisen rauhan tasapainoiset ääripäät”

“Mieletöntä paahtoa! Hykerrytti, nauratti, kiihdytti, herätteli ja hengästytti.”

“Esitys oli hemmetin hauska ja viihdyttävä! Kisailua olisi voinut katsoa loputtomiin. Se oli myös niin koskettava ja kaunis.”

“Siiiiis mitä! Upeita taiteilijoita, upeeta sirkusta, upeeta musiikia ja että vielä uskomattomia näyttelijöitäkin!”

Katsojat, Stoa, 2022

.