I Strip Myself of Binary

I Strip Myself of Binary -teoksessa yhdistyy tankotanssi, elektroninen musiikki ja videotaide. Hapuilemme kohti nollakohtaa, jossa sähköinen ääni, liukuva video ja lihasten venyminen ja supistuminen sulavat synestesiaa uhkuvaksi harmoniaksi. Kokeilemme erilaisia tapoja, joilla ihmishahmo, ääni ja videoprojektorin digitaalinen sumu sopivat yhteen, sekoittaen aistihavainnot. Elementit reagoivat toisiinsa luoden hypnoottisen kuvan – ei vain naisesta tangolla, vaan ihmisestä ykkösten ja nollien yhä enemmän nielaisemassa maailmassa.

Tanssijan keho muuttuu teoksessa yleismaailmalliseksi kuvaksi ihmisestä, eikä jää vain naisen muodoksi. Hahmo hapuilee ympärilleen kuvavirrassa, etsien kohtaa ja paikkaa johon asettua, tunnustellen ympärilllään virtaavaa ääntä ja sähköistä valoa – ja jättämättä ykkösten ja nollien virtaan mitään merkkiä paikallaolostaan. Vain puhdas liike ja tämä hetki ovat tärkeitä olennon sulaessa kasvottomaksi digitaaliseksi pyörteeksi videon ja musiikin virtaan. Aina on mahdollisuus päättää toisin.

I Strip Myself of Binaryn visuaalinen ilme, liikkeellinen kerronta ja musiikin raaka tunne vievät teoksen aikaan yhteiskunnan luhistumisen jälkeen. Binääristä irti riuhtova ihminen nousee dystooppisesta sähkövirrasta oikukkaana ja nimettömänä. Kiviniemen tausta matemaatikkona tuo teoksen liikkeeseen laskelmoivan ja tarkan yleisilmeen. Matemaattisuus, post-post-post-post-antroposeeni ja pehmeän ja kovan vastakkainasettelu jatkuvat liikekielestä musiikkiin ja digitaaliseen binäärisateeseen, johon on oikeasti piilotettu viesti ykkösillä ja nollilla.

Teosta on esitetty muun muassa Helsingissä Kansallisteatterin Lavaklubilla, Cirko – Uuden Sirkuksen keskuksessa Baltic Circlessä, Maunula-talossa, sekä Provinssi Rockissa ja monen monissa yksityistilaisuuksissa.

.