The Life and Death

Työryhmä:
Konsepti ja esiintyjät: Sofi Häkkinen ja Miradonna Sirkka
Tuotanto: Recover Laboratory

Ensi-ilta:
2024

Tukijat:
Taiteen edistämiskeskus.

Miradonna Sirkka ja Sofi Häkkinen ovat työskennelleet yhdessä kahdeksan vuotta – eikä loppua näy. Sirkan tausta on nykysirkuksessa ja Häkkisen kuvataiteessa, ja yhdessä heidän performanssinsa ovat täynnä kaksikon omaleimaista tapaa katsoa maailmaa, jossa arkinen muuttuu surrealistiseksi, ja huumori ja haavoittuvuus ovat läsnä yhtä aikaa.

Sirkan ja Häkkisen teos “The Life and Death” yhdistää elementtejä performanssitaiteesta, DJ & VJ-keikoista, sekä 00-luvulla teiniksi kasvamisesta. Esityksen voi myös nähdä hetero- ja mononormatiivisuuden, sekä kapitalistisen perfektionismin kritiikkinä. Queerdot Häkkinen ja Sirkka rakentavat yhteisen hetken täynnä outoutta, hauskuutta, kauhua, leikkiä, rakkautta ja kyyneliä, tutkiskellen samalla sitä tilaa, jonka he juuri nyt täyttävät – henkisesti että fyysisesti. Taiteilijapari kaatoi teokseen kaiken sielustaan: turhautumisen, ilon, seksin, huumorin, särkyneet sydämet ja kaiken muunkin inhottavan paskan.

Esityksessä tehdään näkyväksi ja lunastetaan se hyperseksualisointi, jonka kohteeksi afab-kehot joutuvat jokapäiväisessä elämässä. Kaksikko ottaa asiat omiin käsiinsä populaarikulttuurin, elokuvien, somen ja musiikin kuvastoilla. Esitys nousee puhtaasta taiteen tekemisen nautinnosta ja ilosta, vaikka yksi tärkeä sytyke ovatkin ne  tapaukset, joissa taiteilijoiden työtä on kritisoitu mm. tissien “näyttämisestä” lavalla, silloin kun hän vain seisoo paikallaan, eikä näytä yhtään mitään.

SV: seksuaalinen liikehdintä, synnytys, kuolema, tatuointineulat, alastomuus

Esitys on täysi-ikäisille.

.