Taidenäyttelyt

Anssi Kasitonni – Silmä (EVERYTHING IS IMPORTANT, 2019)

Recover Laboratory on kymmenien taiteilijoiden verkosto, joka edistää toiminnallaan monitaidetta. Kuvataide asettuu luontevaksi osaksi RecLabin tuotantoja, joissa nähdään usein kuvataiteilijoiden teoksia; veistoksia, maalausta, videotaidetta ja installaatioita. RecLab myös ylläpitää omaa ikkunagalleriaa Vaasankadun toimitilassaan, sekä kuratoi esimerkiksi paikkasidonnaisia taidenäyttelyitä.

Ikkunagalleria

Recover Laboratory ylläpitää Ikkunagalleriaa Vaasankatu 2:ssa sijatsevassa Tilassaan. Vaasankadulle avautuvaan näyteikkunaan kuratoidaan vaihtuvia teoksia. Ikkunagalleriassa esillä olleet taiteilijat: Eeva Lietonen (10–12/2022), Anna Björklund & Sofi Häkkinen (10–12/2022), Hemuloordi (1–2/2023).

Paikkasidonnaiset taidenäyttelyt

Recover Laboratory kuratoi ja tuottaa paikkasidonnaisia taidenäyttelyjä. Erikoisiin taiteen esityspaikkoihin erikoistuneen ryhmän monitaiteisessa ajattelussa kuvataiteellinen puoli on vahvana läsnä. Paikkasidonnaista kuvataidetta voi löytää lähes kaikista ryhmän teoksista ja performansseista itsenäisten näyttelyiden lisäksi. Performanssit kehittyvät kuvataiteen ja nykysirkukseksen fuusion luomassa hedelmällisessä maaperässä.

Everything is Important

Vuoden 2019 EVERYTHING IS IMPORTANT oli Sofi Häkkisen Meilahden väestönsuojaan kuratoima paikkasidonnainen taidenäyttely. Näyttelyssä oli teoksia yhteensä 17 taiteilijalta, ja se oli sekä itsenäinen näyttely, että osa RecLabin Underneath-esityksen reittiä.

“EVERYTHING IS IMPORTANT on yhteisnäyttely, johon pyysin taiteilijoilta teoksia, joiden he näkevät käsittelevän ihmisyyttä ja ihmisenä olemista. Teokset saivat kodit väestönsuojan sisällä olevista, noin 1m x 1m -kokoisista kopeista, jotka reunustavat kahta käytävää maanalaisessa luolassa. Kokonaisuuteen kuuluu veistoksia, maalauksia, videota, äänitaidetta ja installaatioita. Ne kaikki käsittelevät teemaa omalla kiehtovalla tavallaan, väijyen katsojaa pienten koppiensa ovien takana. Näen nämä näyttelyn teokset kullankimalteisina, hengittävinä murusina, jotka hohtavat aivojemme hämärien käytävien ja umpikujien varrella pölyn hellästi peittäminä. Ne heijastavat ihmisenä olemisen sisintä värinää ja kimurantteja möykkyjä. Väestönsuojan käytävillä teokset makaavat hiljaa, jännityksellä odottaen. Syvällä sen suojaisessa sydämessä, pirskahtelevaa elinvoimaa pursuten.”

– Sofi Häkkinen 2019

.