<3 (Pienempi kuin kolme)

<3 (Pienempi kuin kolme) on nykysirkus-, kuva- ja äänitaide-esitys. Se on juhla absurdiuden ja arkipäiväisyyden ilosta, törkeästä vapautumisesta – ja yhteyden voimasta.
Kolme esiintyjää herättää uudenlaisen vanne- ja muoviputkien manipuloinnin avulla henkiin putkien, spiraalien ja veistoksen kaltaisten kasojen maailman, joka täyttää tilan. <3 symboloi ympyrän dekonstruktiota ja uudelleenmuotoilua, jolloin voimme väristä ulos valmiista muotista.
Lavalla esiintyjät ovat omat itsensä: samaistuttavia, kömpelöitä, hauskoja, kitschisiä, tunteellisia ja vahvoja. Äänimaisema luodaan yhdessä yleisön kanssa interaktiivisen installaation avulla ennen esitystilaan astumista. Lempeä vuorovaikutus kaataa neljännen seinän.

Lavaesityksen lisäksi <3 on saatavilla myös immersiivisenä versiona, joka vie yleisön henkilökohtaiselle matkalle, laajentuen ulos black boxista ja vallaten koko rakennuksen.

Tukijat:
SKR, Taike, Saaren Kartanon residenssi, Cirko – Uuden Sirkuksen keskus, Sirkus Faktori, Rohki Hya Sirkus, Circo Sapiens.

Vuonna 2022 <3 valittiin Suomen edustajaksi circusnextiin, joka on Euroopan laajuinen kehittämishanke. circusnext tarjoaa kansainvälisiä kiertuemahdollisuuksia ja tukee nykysirkuksen taiteellista ja tuotannollista kehittämistä.

Ensi-ilta:
2023–2024

Työryhmä:
Konsepti: Maiju Saarimaa, Susanna Liinamaa, Miradonna Sirkka
Esiintyjät: Maiju Saarimaa, Susanna Liinamaa, Miradonna Sirkka, Samuli Kivelä
Äänisuunnittelu: Samuli Kivelä
Kokemussuunnittelu: Inna Huttunen
Valo- ja tilasuunnittelu: Alina Pajula
Kuvataiteilija: Sofi Häkkinen
Tuotanto: Recover Laboratory / työryhmä

Teoksen kehittämiseen on osallistunut myös nukketeatteritaiteilija Anna Nekrassova. Teoksen immersiiviseen versioon kutsutaan mahdollisuuksien mukaan paikallisia taiteilijoita. Kolarissa vuonna 2022 esitetyssä demossa olivat mukana sirkustaiteilija Hanna Pikkarainen ja kuvataiteilija Tanja Koistinen.

“Todella veitte meidät toiseen maailmaan!”


“Vallankumouksellinen esitys, todellista sirkuksen eteenpäin viemistä!”


“Teitte objekteista ja esineistä uudenlaisia kommunikaatiovälineitä, joka yhdisti ihmisiä kauniilla ja leikkisällä tavalla”


“Voisiko tänne vain jäädä?”


Katsojien kommentteja demo-esityksistä Italiassa ja Kolarissa 2022

.