<3 (Pienempi kuin kolme)

<3 (Pienempi kuin kolme) on lapsille ja aikuisille suunnattu nykysirkusesitys. Iloon, leikkiin ja vapauteen perustuva teos on matka taianomaiselle saarelle. Saaren jakavat ihmiset ja erilaiset Möntti-olennot: yksi on ylimielinen, toinen kierteinen, kolmas soikea! Esiintyjät manipuloivat vanteita, muovisia spiraaleja ja tuubeja, kutsuen sinut tarkastelemaan saaren tapahtumia. Teoksessa voit leikkiä merenalaisten meduusoiden ja saippuakuplien kanssa tai seurata hykerryttäviä tapahtumia vierestä. Jos onni suosii, saatat jopa päästä hyppäämään porealtaaseen!

Teoksesta on kaksi versiota. Näyttämöteos on 45-minuuttinen esitys, jota yleisö seuraa paikaltaan. Upottava ihmemaailma on immersiivinen teos, jossa osallistujat vaeltavat galleriamaisesti kohdaten lopuksi sirkusesityksen.

Tukijat:
SKR, Taike, Saaren Kartanon residenssi, Cirko – Uuden Sirkuksen keskus, Sirkus Faktori, Rohki Hya Sirkus, Circo Sapiens.

Vuonna 2022 <3 valittiin Suomen edustajaksi circusnextiin, joka on Euroopan laajuinen kehittämishanke. circusnext tarjoaa kansainvälisiä kiertuemahdollisuuksia ja tukee nykysirkuksen taiteellista ja tuotannollista kehittämistä.

Ensi-ilta:
2023–2024

Työryhmä:
Konsepti: Maiju Saarimaa, Susanna Liinamaa, Miradonna Sirkka
Esiintyjät: Maiju Saarimaa, Susanna Liinamaa, Miradonna Sirkka, Samuli Kivelä
Äänisuunnittelu: Samuli Kivelä
Kokemussuunnittelu: Inna Huttunen
Valo- ja tilasuunnittelu: Alina Pajula
Veistokset: Sofi Häkkinen
Tuotanto: Recover Laboratory / työryhmä

Teoksen kehittämiseen on osallistunut myös nukketeatteritaiteilija Anna Nekrassova. Teoksen immersiiviseen versioon kutsutaan mahdollisuuksien mukaan paikallisia taiteilijoita. Kolarissa vuonna 2022 esitetyssä demossa olivat mukana sirkustaiteilija Hanna Pikkarainen ja kuvataiteilija Tanja Koistinen.

“Todella veitte meidät toiseen maailmaan!”


“Vallankumouksellinen esitys, todellista sirkuksen eteenpäin viemistä!”


“Teitte objekteista ja esineistä uudenlaisia kommunikaatiovälineitä, joka yhdisti ihmisiä kauniilla ja leikkisällä tavalla”


“Voisiko tänne vain jäädä?”


Katsojien kommentteja demo-esityksistä Italiassa ja Kolarissa 2022

.